Naturen, aktiviteter och teambuilding

Sätra Bruks Herrgård ligger i skogsområdet Tiveden. Tivedens natur är vild, vacker och väldigt varierad.

Det starkt kuperade landskapet ger ett storslaget och mäktigt intryck – kristallklara skogssjöar, jättelika flyttblock, djupa sprickor, hisnande utsiktsplatser och vidsträckta badstränder. Fagertärns unika röda näckrosor lockar folk från när och fjärran under blomningen.

I skogarna är djurlivet rikt. Älg, rådjur, räv och hare finns det gott om men också både varg och lo förekommer. I vattendragen stortrivs bävern och sjöarna hyser många fågelarter.

Om Tiveden

I hjärtat av Sverige, mitt emellan Göteborg och Stockholm, ligger skogsriket Tiveden. Ett stenkast från trängsel, buller och stress breder tystnaden och lugnet ut sig i ett av Sveriges sydligaste urskogsområden.

Tivedens natur är vild, vacker och väldigt varierad. Det starkt kuperade landskapet ger ett storslaget och mäktigt intryck – kristallklara skogssjöar, jättelika flyttblock, djupa sprickor, hisnande utsiktsplatser och vidsträckta badstränder. Fagertärns unika röda näckrosor lockar folk från när och fjärran under blomningen.

www.tiveden.se

Tiveden nationalpark

Tivedens nationalpark är en av Sveriges vackraste. Till stor del stiglös och otillgänglig men också oändligt inbjudande. Mjukaste mossa, klara sjöar och hänförande utsikt omger stigar som använts sedan urminnes tider.

Undenäsbygden

En sida som beskriver det mesta som finns att veta om Undenäsbygden där Sätra Bruks Herrgård ligger.

www.undenas.se

Forsviks Bruk

Välkommen till en av Sveriges äldsta industriella platser. En lika vacker som unik miljö med bruksjärnväg och historiska byggnader för klensmedja, metallgjuteri och ett träsliperi för tillverkning av pappersmassa. Här möter du en bruksmiljö med en 600 år lång historia, där unika byggnader och spännande utställningar berättar om metallhantverk, teknik och livet i ett brukssamhälle.
Idag drivs Forsviks Bruk av Västarvet – Sveriges största förvaltning för natur- och kulturarv.

Klicka här för att besöka deras hemsida

Karlsborgs fästning

Karlsborgs fästning mäter hela 5 kilometer i omkrets och är ett av Europas största byggnadsverk. Fästning är belägen på Vanäs udde i Karlsborg och är en mäktig skapelse att beskåda. Inne i fästningsområdet kan man besöka fästningsmuseet, gå på marknader på vissa datum samt gå äventyrsrundan ”Jakten på den försvunna guldreserven” som är väldigt uppskattad av barnen.

Klicka här för att läsa mer om detta.

Göta kanal

Göta kanal är ett av Sveriges historias största byggnadsprojekt som någonsin genomförts i Sverige. Kanalen består totalt av 58 slussar och har en total längd på 190 kilometer. Utav den totala längden är inte mindre än 87 km grävd kanal. Vi rekommenderar varmt ett besök vid slussen i Forsvik eller cykeltur utmed kanalbanken.

Klicka här för att besöka deras hemsida.

Edets Benstamp

Vid Edet har man ända sedan medeltiden tagit tillvara på den kraft som alstras i Edsån. Byggnaderna har varit många som på olika vis använde fallhöjden till sin verksamhet och den numera byggnadsminnes märkta benstampen uppfördes 1865. Detta gör att det idag är Sveriges äldsta bevarade benstamp.

Till Edets benstamp tar man sig enkelt från Sätra Bruks Herrgård genom att följa vägen norr utmed Edsån. Varje år i September arrangeras Edet dagen och lockar till sig en ansenlig mängd människor. Turbinhuset fylls med vatten och byggnaden väcks åter till liv i en melodi av stockar som stampar.

Teambuilding

Vi har ett nära samarbete med Ösjönäs som är ett av Sveriges mest erfarna upplevelse- och aktivitetsföretag. Tillsammans med Ösjönäs kan vi föreslå något intressant för alla. Nedan har vi tagit fram tre olika förslag på aktiviteter. Kontakta oss om ni vill ha andra förslag på aktiviteter.

Expedition Sätra

Expedition Sätra tar med er ut på äventyr runt anläggningen.  Ni ska under en begränsad tid lösa ett antal uppdrag av vilt skiftande karaktär.  Expeditionen

Läs mer »

Naturlig mindfullness

Stanna upp och ta del av naturen med alla sinnen. Mindfulness, eller medveten närvaro, är ett förhållningssätt till livet som handlar om att leva här

Läs mer »

Sinnenas kamp

En utmaning för alla våra sinnen Här bjuds ni in till en sexkamp i sinnenas tecken. Ni tävlar i lag i grenar som gör intryck

Läs mer »