Våra hus på Sätra Bruks Herrgård

Rummen är ljusa och rymliga – alla med samma höga standard och bekväma sängar.

Vi kan erbjuda olika typer av boenden. Nedan finner ni information om de specifika byggnaderna.

Previous slide
Next slide

Herrgården

Här bor du i genuin herrgårdsmiljö.

Herrgården byggdes på 1790-talet och var från början brukspatronens bostad. Huset har sedan dess varsamt renoverats i utseende och funktion. Idag finns på Herrgården tio rum varav fyra är dubbelrum. Samtliga rum har sin egna personliga stil. Ett med kakelugn. Alla med samma höga standard.

Previous slide
Next slide

Nygården

Nygården är Sätra Bruks senaste tillskott med 8 dubbelrum längs med Edsån. Skogen och kulturlandskapet är en viktig del av Sätra Bruk och Nygården är byggd för att sudda ut gränserna mellan ute och inne. Alla hotellrummen har egen terrass eller balkong och alla rum har dagsljus.

Previous slide
Next slide

Kamrersgården

Kamrersgården var på sin tid kamrerens bostad. Här får du känslan av att kliva tillbaka i tiden. Kvar är detaljer som de gamla garderoberna och trägolven. Idag inrymmer den tre enkelrum, fyra dubbelrum samt ett sällskapsrum. 

Husdjur är välkomna att bo i Kamrersgården!

Previous slide
Next slide

Gästgården

Även denna byggnad daterar tillbaka till tiden då Sätra Bruk var en av ortens största arbetsgivare. Här kunde man handla sina dagligvaror. Gästgården har tidigare inrymt både brukskontor och lanthandel. Idag finns här fem vackert renoverade och inredda enkelrum.