Sätra Bruks

herrgård
På Sätra Bruks Herrgård får ni lugnet och avskildheten. Här finns inget som stör. 
Vi är  ett fyrstjärnigt hotell. I våra rum trivs du. Varje rum är unikt och vi kan erbjuda olika typer av boenden. Här kan du  och ditt sällskap återhämta er och njuta av tillvaron.

I över 200 år har herrgårdsbyggnaden stått här, omgiven av trolsk natur och Edsån virvlande intill.
Vi på Sätra Bruks Herrgård arbetar så mycket som möjligt med närproducerade råvaror t.ex. kommer älgen från våra egna skogar och de vattenkraftverk som Sätra driver försörjer anläggningen med el. De avtryck som Sätra gör på miljön är därmed minimala.
Sätra Bruks Herrgård har en rik brukshistoria. Likt Baltzar von Platen som satt i styrelserummet på Sätra Bruks Herrgård så kan även du sitta ner i en soffa i detta rum och känna historiens vingslag efter att du anlänt till vår Herrgård för att tillbringa några dagar i en lugn och rogivande miljö.
Ägare av Sätra Bruk AB är sedan 1935 Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Det är en statlig stiftelse som grundades 1633, och som idag arbetar för att stärka barn i utsatta livssituationer. Barnhusets vision är att barn som lever i utsatta livssituationer ges samma möjligheter som andra barn till goda uppväxtvillkor.
Barnhuset finansieras av avkastningen från egna tillgångar. Verksamheten vid Sätra Bruk AB är en av de tillgångar som finansierar Barnhusets arbete med att stärka barn i utsatta livssituationer.