Vi söker en driftsansvarig hotellverksamheten

Receptionschef

Arbetsbeskrivning

Är du vårt nya ansikte utåt och kan var den person som har det operativa ansvarat på Sätra Bruks Herrgård. Då är det här en tjänst för dig.

Sätra Bruk AB består av fem verksamheter: skogsbruk, jordbruk, drift av tre små vattenkraftverk, fastigheter samt hotell och konferensverksamhet. Sätra Bruk AB ägs av Stiftelsen Allmänna Barnhuset. Stiftelsen Allmänna Barnhuset är en statlig stiftelse som grundades år 1633 och arbetar för att stärka barn i socialt utsatta livssituationer. Stiftelsen Allmänna Barnhusets verksamhet vänder sig till praktiker, forskare och politiker. Läs mer om våra verksamheter på www.satrabruk.se samt www.allmannabarnhuset.se.

Vi som arbetar på Sätra Bruks Herrgård arbetar med gästen i fokus och att finnas tillgängliga för dem. Driftsansvarig innebär att med ett coachande och motiverande arbetssätt skapa ett självgående team med tydliga mål och daglig uppföljning. Den dagliga driften skall bedrivas i nära samverkan med samtliga personer i bolaget och med en fingertoppskänsla där gästen får bästa förutsättningar från ankomst till avresa.

Som driftsansvarig har du ansvar för kundvård, försäljning, bokning av konferenser och hotellnätter, bemannings- och försäljningsoptimering samt serviceförbättring. Vi tror på att vara på plats är en förutsättning för att kunna coacha alla åt rätt håll.

Du är givetvis med i vårt pågående utvecklingsprocess där vi ständigt arbetar för att hitta nya marknader och nya sätt att utvecklas.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen innebära:

 • Operativ arbetsledare och rangeringsansvarig för den dagliga driften av konferens och hotellverksamheten.
 • Utveckla verksamheten utifrån ledningens och kundens önskemål.
 • I samråd med hotellchefen: utarbeta rutiner och lathundar för ett smidigt flöde av information i verksamheten och för att göra information lättillgänglig.
 • Regelbundet följa upp kvalitén. Aktivt arbeta med ekonomisk effektivisering.
 • Receptions- och bokningsansvarig, ansvarig för in- och utcheckning, ta emot ankommande konferensgäster, stämma av med kursledare, teknikgenomgång i konferenslokal. Vara konferensvärd samt ansvara för uppföljning av både konferens- och hotellgäster.
 • Ansvara för hotellbutik samt bar och café.
 • Ansvara för kundnöjdhet samt kundutveckling och svara på gästrecensioner.
 • Ta fram underlag för statistik.
 • Viss marknadsföring t.ex. ansvar för sociala medier
 • Sammanställa kassa, ta fram underlag för fakturering
 • I övrigt bidrar du där det behövs
 • Arbetstiderna är förlagda till dagar, kvällar och helger

Utbildning och erfarenhet

 • Relevant utbildning inom hotell och restaurang, gärna eftergymnasial, i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant eller lång dokumenterad erfarenhet av liknande arbetsuppgifter.
 • Goda kunskaper om hotell och konferensverksamhet.
 • Goda datakunskaper speciellt inom bokning, personalrangering och ekonomisystem
 • Svenska och engelska i tal och skrift. Andra språk är meriterande.
 • B-körkort

Egenskaper

För att trivas i och lyckas i denna position behöver du vara en person som tycker mycket om att arbeta med gäster och medarbetare, har utpräglat sinne för service och ser en naturlig koppling mellan ett gott ledarskap, gästfokus och en lönsam affär.

Som person är du serviceminded, flexibel, stresstålig, strukturerad och tycker om att tala inför grupp. Du har en säljande framtoning och är van att ta egna initiativ samt en vilja att vara med och bidra till att skapa en inbjudande atmosfär och en god teamkänsla.

Praktiska upplysningar

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Planerad tillsättning är i mitten av januari 2020. Vi strävar efter en jämn köns– och åldersfördelning och värnar om en rekrytering som är fri från diskriminering.

För mer information är du välkommen att kontakta hotellchef Anders Karlbom på tel. 0733-764502.

Ansökan

Din ansökan med CV och ett personligt brev vill vi ha senast den 28 oktober 2019 till anders@satrabruk.se Märk din ansökan ”Driftansvarig”. Urval och intervjuer med lämpliga kandidater kan komma att påbörjas redan under ansökningsperioden.

Arbetslivserfarenhet

Receptionschef, 1-2 års erfarenhet (Krav)

Körkort

B

Lön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlö